Implantologie

Als u vragen over uw specifieke situatie heeft of u denkt dat implantaten een oplossing voor u zijn, belt u gerust voor een intake afspraak

lees meer...

Zorg op maat

Iedere patiënt is anders. We luisteren goed naar de klachten en wensen van een patiënt en zo nodig stellen we samen een individueel behandelplan op.

lees meer...

Spoed

Voor spoedgevallen buiten praktijkuren ('s avonds en in het weekend) neemt u contact op met de Tandarts Spoedgevallendienst, telefoonnummer 070 - 311 03 05. Zij informeren u over de tandarts die op dat moment dienst heeft.

lees meer...
Implantaten

Implantaten

Een implantaat is een soort kunstwortel van titanium en wordt gebruikt om een afwezige tandwortel te vervangen. Het wordt als een schroef in de kaak aangebracht.

Wanneer worden implantaten toegepast?

  • Bij het ontbreken van 1 tand of kies, als fundament voor een kroon
  • Bij het ontbreken van enkele tanden of kiezen ( ook eventueel van alle tanden en kiezen): de implantaten worden in deze situatie van een vastzittende brug voorzien ( niet uitneembaar dus).
  • Bij het ontbreken van alle tanden een kiezen kan op implantaten (meestal 2 of 4) een prothese gemaakt worden. Deze klikt op de implantaten en daarom spreekt men vaak over een klikgebit ( ook overkappingsprothese genoemd)

Om implantaten te kunnen plaatsen moet het kaakbot aan bepaalde criteria voldoen ( dikte , hoogte en vrij van afwijkingen).

Alleen tandartsen met een erkende post-academische opleiding en bewezen ervaring op het gebied van implantologie mogen de indicatie stellen en de implantaten plaatsen. Toezicht op de deskundigheid van tandartsen implantologen wordt in Nederland gehouden door de NVOI.

De Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI) is de wetenschappelijke vereniging voor tandartsen en kaakchirurgen die betrokken zijn bij de implantologie.

De NVOI stelt voorwaarden aan de vaardigheden en kennis van tandartsen voordat zij erkend worden als tandarts-implantoloog. Niet alle tandartsen die implanteren zijn erkend door de NVOI.

Tandarts Baglietto is sinds 2005 implantoloog en sinds 2015 erkend door de NVOI. Hij is tevens lid van de S.I.O. (Italiaanse vereniging voor osseointegratie). Hij volgt regelmatig bij- en nascholing in binnen en buitenland.

Op de site van de NVOI kunt u algemene informatie vinden: www.nvoi.nl.

Huisstijl: M.L. Houdijk / Website: Goedemiddag!